• Welcome to my blog!

~Aluan Kami~

::unsorted post::
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

_PEMARAK _

Hello bloggers.


Happy Deepavali !
Smoga Seelan dan kawan-kawan yang berbangsa India yang lain berbahagia bersama keluarga tercinta.
Well, I;m really sorry cuz late updating this blog. Sgtlah sibuk dgn assignments. Nak-nak pulak dlm minggu terakhir ni,Dengan test2 lagi.maaf ya. so,post kali ni agak lah panjang merangkumi Deepavali wishes to our only one indian MT in PEMARAK,then next i will update about our program PROKIT and Jamuan Raya,and lastly its regarding to our preparation for final exam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




JAMUAN RAYA
Alhamdulillah – all praises goes to Allah swt. Program PROKIT dan Jamuan Raya dah berjaya dijalankan.
~Terima kasih kepada semua yang hadir . *smoga Allah sentiasa merahmati anda* ~

SAJIAN PEMARAK~Alhamdulillah~

~jemput makan~



~Terima kasih juga kepada SEMUA ahli-ahli jawatankuasa yang BERUSAHA untuk menjayakan kedua-kedua program. ~


Terutama sekali
----Pengarah Jamuan Raya : Helmi a.k.a Sudin
----Pengarah PROKIT : Norli a.k.a Riu Qian

Plus.seriously the ‘rendang’ very fabulos marvelos.(order kat Gerai ke-3,Kolej Kediaman ke-12)
The ‘ketupat’ and ‘ketupat palas’ also cannot be left out.Sgt.lah sedap. (time kasih kepada team memasak ketupat yg diketuai oleh Cik ZAhrah) *calon isteri solehah?* ahha. . *zAhrah sudah blushing2*
hihi.
Kuah kacang? Jutaan terima kasih kepada makcik kepada En.HELMi . Delicious dish. Some of the guess said that it a lil bit spicy,but yeahh,this is soooOO Malay . *hafiz n frenz ,kamu semua perlu belajar mkn mknn pedas* ahaks!
Timun-mentimun?
Ahha.sape la habiskan mentimun-mentimun itu?


PROKIT


~Ya Allah,tambahkanlah ilmu yang bermanfaat kepada kami~amin~


~Terima kasih kepada tenaga pengajar bagi projek PROKIT ; ALONG. Thanx a bunch dude!~

jasa mu dikenang selalu.


Oklah,nak exam ni,xnak mengomel panjang2 lagi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

EXAM MODE

wanna share with u guys on how to ‘develop effective examination techniques’ ?
Secara ringkasnya :

  • Revise early. Buat list yang perlu di’cover’.Check with ur friends or lecturers when u are in doubt to make ensure tht u hv not missed out anything.
  • Jgn study untuk exam jer.Study untuk faham subjek tersebut.(make sure u hv all your notes kay)
  • Neway,penah dgr tak pasal Swot cards? Transfer the main outlines of ur topics,main points,phrases and equations to ur cards.nak dekat exam ni kena kreatif sikit dlm cara-cara menghafal ni.Since the exams requires us to remember the facts,the more we look at them the more we can remember them.Pakai lah mcm2 pen warna untuk ‘highlight’kan point2 yg penting .

  • Rehearse old exam questions.
  • stay Calm and relax.


  • Sleep well the night before.Barulah ‘fresh’ otak esok pagi.Nothing is worse than going into the examination hall blurry-eyed and with a cluttered mind.

  • Habis je exam ; leave immediately. Xperlu bincang2 .What is done is done,and we want to stay calm to face the other forthcoming papers kan?.

  • Berusaha berhabis-habisan + berdoa seyakin-yakinnya + bertawakal setenang-tenangnya.
    Ha,jgn lupa berdoa.Ape-ape pun kita xmampu buat tanpa izin dan pertolongan Yang Maha Esa.Plus,doakan untuk kawan-kawan kita juga.

    ~InsyaAllah.everything will be fine ~InsyaAllah~
    Oklar,till then , kami dari pihak PEMARAK wanna wish u all all the best in ur final exam. Gambade! Jia yok ! Berusahalah ! Semoga berjaya !

    ~salam~
  • PEMARAK SIGNING OFF

Photo

Saturday, October 25, 2008

at 5:22 AM


2 comments:

Anonymous

January 8, 2009 at 2:42 PM
Permalink this comment

said...

Tahniah di atas kemunculan blog pemarak. Diharap blog pemarak ini sentiasa dikemaskinikan selalu untuk dijadikan tatapan warganya. Saya bekas ahli pemarak UM sesi 2002/2003. Untuk makluman, saya seorang pengusaha pusat tuisyen di Cheras ingin mencari tutor yang berdedikasi untuk subjek UPSR dan juga program mengaji al-Quran serta Muqaddam. Jika berminat sila emailkan resume ke admas137@yahoo.com. Semoga Pemarak terus bersemarak.

said...

terima kasih Anonymous :)
I.allah .