• Welcome to my blog!

~Aluan Kami~

::unsorted post::
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

_PEMARAK _

Hello bloggers.


Happy Deepavali !
Smoga Seelan dan kawan-kawan yang berbangsa India yang lain berbahagia bersama keluarga tercinta.
Well, I;m really sorry cuz late updating this blog. Sgtlah sibuk dgn assignments. Nak-nak pulak dlm minggu terakhir ni,Dengan test2 lagi.maaf ya. so,post kali ni agak lah panjang merangkumi Deepavali wishes to our only one indian MT in PEMARAK,then next i will update about our program PROKIT and Jamuan Raya,and lastly its regarding to our preparation for final exam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




JAMUAN RAYA
Alhamdulillah – all praises goes to Allah swt. Program PROKIT dan Jamuan Raya dah berjaya dijalankan.
~Terima kasih kepada semua yang hadir . *smoga Allah sentiasa merahmati anda* ~

SAJIAN PEMARAK~Alhamdulillah~

~jemput makan~



~Terima kasih juga kepada SEMUA ahli-ahli jawatankuasa yang BERUSAHA untuk menjayakan kedua-kedua program. ~


Terutama sekali
----Pengarah Jamuan Raya : Helmi a.k.a Sudin
----Pengarah PROKIT : Norli a.k.a Riu Qian

Plus.seriously the ‘rendang’ very fabulos marvelos.(order kat Gerai ke-3,Kolej Kediaman ke-12)
The ‘ketupat’ and ‘ketupat palas’ also cannot be left out.Sgt.lah sedap. (time kasih kepada team memasak ketupat yg diketuai oleh Cik ZAhrah) *calon isteri solehah?* ahha. . *zAhrah sudah blushing2*
hihi.
Kuah kacang? Jutaan terima kasih kepada makcik kepada En.HELMi . Delicious dish. Some of the guess said that it a lil bit spicy,but yeahh,this is soooOO Malay . *hafiz n frenz ,kamu semua perlu belajar mkn mknn pedas* ahaks!
Timun-mentimun?
Ahha.sape la habiskan mentimun-mentimun itu?


PROKIT


~Ya Allah,tambahkanlah ilmu yang bermanfaat kepada kami~amin~


~Terima kasih kepada tenaga pengajar bagi projek PROKIT ; ALONG. Thanx a bunch dude!~

jasa mu dikenang selalu.


Oklah,nak exam ni,xnak mengomel panjang2 lagi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

EXAM MODE

wanna share with u guys on how to ‘develop effective examination techniques’ ?
Secara ringkasnya :

  • Revise early. Buat list yang perlu di’cover’.Check with ur friends or lecturers when u are in doubt to make ensure tht u hv not missed out anything.
  • Jgn study untuk exam jer.Study untuk faham subjek tersebut.(make sure u hv all your notes kay)
  • Neway,penah dgr tak pasal Swot cards? Transfer the main outlines of ur topics,main points,phrases and equations to ur cards.nak dekat exam ni kena kreatif sikit dlm cara-cara menghafal ni.Since the exams requires us to remember the facts,the more we look at them the more we can remember them.Pakai lah mcm2 pen warna untuk ‘highlight’kan point2 yg penting .

  • Rehearse old exam questions.
  • stay Calm and relax.


  • Sleep well the night before.Barulah ‘fresh’ otak esok pagi.Nothing is worse than going into the examination hall blurry-eyed and with a cluttered mind.

  • Habis je exam ; leave immediately. Xperlu bincang2 .What is done is done,and we want to stay calm to face the other forthcoming papers kan?.

  • Berusaha berhabis-habisan + berdoa seyakin-yakinnya + bertawakal setenang-tenangnya.
    Ha,jgn lupa berdoa.Ape-ape pun kita xmampu buat tanpa izin dan pertolongan Yang Maha Esa.Plus,doakan untuk kawan-kawan kita juga.

    ~InsyaAllah.everything will be fine ~InsyaAllah~
    Oklar,till then , kami dari pihak PEMARAK wanna wish u all all the best in ur final exam. Gambade! Jia yok ! Berusahalah ! Semoga berjaya !

    ~salam~
  • PEMARAK SIGNING OFF

Photo

Saturday, October 25, 2008

at 5:22 AM


PERUTUSAN AIDILFITRI PRESIDEN PERSATUAN MAHASISWA PERAK UNIVERSITI MALAYA


syukur Allahamdulillah umat Islam di Malaysia pada hari ini khususnya kepada rakan-rakan dapat sekali menunaikan ibadah puasa dalam keadaan aman dan sejahtera. . Kita bersyukur kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala kerana di sepanjang bulan Ramadan kita dikurniakan berbagai- bagai nikmat dan rezeki serta kesihatan. Kita juga bersyukur kerana dihindari dan dijauhi oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala daripada penderitaan dan kepahitan hidup seperti yang menimpa saudara muslimin dan muslimat kita di beberapa negara, akibat peperangan di antara Islam dengan bukan Islam dan orang Islam sesama orang Islam.
Yang pertamanya, adalah diharapkan setelah berjaya menunaikan ibadat puasa yang wajib ini, kita akan menjadi insan yang lebih insaf dan bertakwa. Mudah-mudahan dengan kita bersyukur, Allah Subhanahu wa Ta'ala akan berkenan mengurniakan lebih banyak lagi rezeki dan menambahkan lagi nikmat kepada kita di masa akan datang. Ibadat puasa memberikan banyak hikmah, manfaat dan pengajaran kepada kita. Di samping membantu membentuk akhlak dan peribadi yang mulia, sepertimana yang dituntut oleh agama Islam, berpuasa memberi kesedaran dan keinsafan kepada kita mengenai kelaparan dan penderitaan yang dialami oleh umat Islam yang kurang bernasib baik. Justeru itu, kita akan lebih bersyukur kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala dan lebih bertimbang rasa serta insaf.Seterusnya, Hari Raya Aidilfitri di negara ini disambut dengan meriah oleh kaum muslimin dan muslimat. Pada hari yang mulia ini di samping kita bergembira, kita hendaklah juga bersyukur kerana kejayaan kita menghadapi segala ujian ketabahan diri dan melawan segala bentuk nafsu. Umat Islam hendaklah juga kunjung-mengunjungi dan bermaaf-maafan di antara satu sama lain. Selain daripada kemenangan kita menghadapi ujian ibadat puasa, kita juga bersyukur kerana negara kita aman dan stabil. Ini membolehkan masyarakat berbilang kaum di negara ini hidup aman damai. Untuk meningkatkan lagi pembangunan negara dan mencapai hasrat kita menjadikan Malaysia sebuah negara maju, adalah penting kestabilan politik dan hubungan baik antara kaum ini sentiasa dipupuk dan ditingkatkan.Setelah melihat bagaimana rusuhan yang dahsyat berlaku kerana perkauman di beberapa negara, kita patut lebih menghargai keharmonian kita dan memelihara keharmonian ini dengan baik.Oleh yang demikian, sempena Aidilfitri ini, saya menyeru perpaduan yang erat antara sesame muslim. Jika dilihat pada hari, pepecahan Umat Islam telah menyebabkan menjadi lemah dan bermusuh sesame sendiri. Kita sepatutnya bersatu walaupun berbeza idelogi dan fahaman supaya umat Islam menjadi kuat dan bersatu kembali. Selain itu, amalan kunjung-mengunjung antara sesama sendiri walaupun berlainan agama dan bangsa sewajibkan menjadi amalan supaya dapat mengekalkan toleransi antara kaum di dalam Negara ini.Sebagai penutup, saya mewakili Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya ingin Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1429H kepada seluruh mahasiswa/wi Universiti Malaya khususnya mahasiswa/wi yang berasal negeri Perak Darul Ridzuan, Selamat Pulang Perantauan ke daerah masing-masing serta berhati-hati ketika di jalan raya. “ Singgah sebentar di pekan Gerik jangan lupa tarikh balik.” Maaf Zahir dan Batin, wasalam.


“ SEMARAK BERSAMA PEMARAK”
JUANI MUNIR BIN ABU BAKARPRESIDEN PERSATUAN MAHASISWA PERAKUNIVERSITI MALAYA SESI 08/09

Photo

Tuesday, October 7, 2008

at 8:10 PM


Selamat Hari raya aidilfitri .Happy Eid Mubarak!!
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)


PEMARAK want to wish a very Happy Eid Mubarak to everyone, We hope all of you will enjoy Eid .


dun forget to perform the Eid prayers yer .. then meeting friends and family.hope everything we do,Allah SWT. consider it as an IBADAH.InsyaAllah.

again.Wishing all of you and your family on this happy occasion of Eid! Eid Mubarak!maaf zahir dan batin.~ makan ketupat tu,jgn la lupa family pemarak disini. :D
--------------------------------------------------------------------------------------

"PESANAN dari PENAJA: Jgn lupe bwk kueh raya blk UM yer..nanti leh share time JAmuaN HARI RAYA n DEEPAVALI .INSYAALLAH.

~kay gtg,salam PEMARAKian~

Photo

Saturday, September 27, 2008

at 12:53 PM


xCLUsiVE IFTAR: DONE! ~Dimulakan dgn Bismillah,diakhiri dgn Alhamdulillah~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)






Photo

Tuesday, September 16, 2008

at 11:44 PM


Alhamdulillah~Xclusive IFTAR DONE!!~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

NOte frm PIC prog:


"i'll never forget these experience and learned a lot about friends that we
could work with and i am trully grateful to Allah that had granted us the best
team work that we could survived from 1st meeting till our break fasting.

yeah, more to come!Kem Insan Cemerlang?(21-24/11/08) insyaAllah~

congrats team-mates!!

no pics for now. waiting for
the photographer to upload them."InsyaAllah :)

Thanks to all~Tq!

with regards,Wan Izreen~


Photo

at 5:13 AM


~upcOmiNg Events ~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

Salam PEMARAKian yaNg diSayaNgi :)

D report :- d Progression of OUR Events!

1)
Event : Exclusive IFTAR PEMARAK collaboration with PERSATUAN MAHASISWA ISTIMEWA UM (PERMIUM)
Date : 14th of Ramadan 1429 / 14th of September 2008
Time : 5 pm-7.45pm
Venue : Bilik Seri Jati,Kolej Kediaman Ketujuh,UM
Theme : Yellow Mellow (so,Pemarak members kena pakai baju kurung/baju melayu warna kuning kay ,kalau
boleh la :P)
entry only RM2 each person.

For Details please kindly contact before 8th of Ramadan 1429 : Miss Wan Izreen (013-2228605)

2)
Event : ohoohoo Balik kampung
For Details please kindly Contact : Miss Sima (013-3937965) or Hafiz (013-2579852)

3)Event : PROKIT 08/09
Latest news: Who wanna enhance their computer skills can join this project . This project will join venture with PEMANIS.We plan to run this project on 12th of October 2008.InsyaAllah.
For Details please kindly contact : Norlida (012-4812183)

4)Event : KEM INSAN CEMERLANG (KIC)
Latest news : Program motivasi yang dirancang untuk pelajar-pelajar Tingkatan 6
seluruh daerah negeri Perak.20 orang fasi diperlukan.
: ad-hoc members amat-amatlah dialu-alukankan.So,who wants to join to be a part of the folks of this event can contact Mr.Salehuddin
(017-2120713). Okay?! Jom Jadi AJK or even MT2 for this project.

p/s : Contact now!Because we plan to done it after Final exam this sem1.(November2008)

5)Event : Jamuan Berbuka Puasa di kolej-kolej kediaman

Latest News : -
Venue : KK10
Date : will update asap
Note : Bring your own foods,InsyaAllah we will breaking our fasting together. drink?Kami sediakan.dan InsyaAllah,ada cabutan bertuah~ ngee~ :D
Themes : Purple?Setuju?
For Details please kindly Contact : Mr.Salehuddin(017-2120713)
.
6) eid Fitri celebration~
Venue : Tasik Varsiti (Infront Engine Fac) *garden style*
Date : 11th of October 2008. InsyaAllah.
Themes : duhh~Raya attire ofcoz. :D
For Details please kindly contact Mr.Helmi a.k.a Sudin (017-5419739)
p/s : Please bring along the BEST kuih raya frm ur hometown yea.bawa Duit Raya sekali pun boley! :P ahha
.


Last but not least,for those who are interested to be part of the events(as an AJK or even as a participants)
we are at PEMARAK are very HAPPY to accept u guys.the things is u need to contact us asap.
yup!Please free to contact us,yea.
~PEMARAK signing off~

Photo

Saturday, September 6, 2008

at 3:57 PM


~WELCOMING RAMADAN~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

SELAMAT DATANG RAMADAN MUBARAK!

Salam bloggers,
Happy Ramadan to all :D

So, here we r go again~The holy month of Ramadan.
Yes. Yes. We r now in Ramadan Zone. woohoohoo!! Alhamdulillah. All muslim loves Ramadan. Kan? Kan?

Ramadan
- the month of fasting,
- the month of mercy, peace, and forgiveness.
- an excellent chance at renewing your faith as a true Muslim.

Hmm..Tapi Xboleh makan or minum~From dawn to sunset, every day of the month of Ramadan.~huh! So,knape perlu ‘happy’ sgt nih?!

Ahha.nak taw?mari bace lagi.no skip2.
So, what Ramadan and fasting are all about?

puasa secara luarannya mmg la susah,kita akan diuji dari segi…
1. Self-discipline
2. Self-control
3. Self-restraint
4. Self-education
5. Self-evaluation
6. dan byk byk byk lagi..

and yup! Fasting teaches you many things. Ok kite tgk ,,kite boleh jer makan di bulan puasa klu kita xnak puasa,tapi kita tahan jugak.we didnt eat even we can rite?(we r obeying what in Al-Quran say). more,.. You can drink, but you learn not to drink, tahan dan tahan lagi..this is what we call self-control .
so perasan tak , that you can tell yourself that you are a proactive person. Not a reactive one. A Muslim is not an effective Muslim if he does not have a control over his own actions.
N a reactive person? Dia ni adalah seorangg yang xleh control diri.
yes.we are not perfect,but we can better n better.so,God gives us Ramadan to train ourselves .As a result, we can be a GOOD HUMAN BEING. J
Percayalah,Ramadan helps you become a better Muslim n human being.percayaaalaahhh!! Seriously,It's not easy! (ouch!! I said it again~huhu~sorry)ye lah..You’ll feel hungry, thirsty, sleepy and so on.
But… these are the ‘seeds’ you plant in the Garden of Ramadan. You will ‘harvest’ the beautiful tasty fruits of Jannah.
~InsyaAllah~
So,HAPPY RAMADAN TO ALL :)
Selamat beramal :)
Hopefully,we will b a BETTER MUSLIM yea.


-wallahua’lam-
“Ramadan is coming, Increase your Iman.

Ramadan is coming, Recite the Qur'an.
Taking "Sahur" in the dead of the Night;
No eating no drinking during the daylight.
Refrain from bad deeds and repent your soul;The pleasure of Allah is our only goal.”




Photo

Wednesday, August 27, 2008

at 2:06 AM


We share because WE CARE~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

Salam bloggers,
Dukacita dimaklumkan,Saudara Shahril Nizam Zulkifli (IEJ060091) telah ditimpa musibah,rumah beliau telah terbakar baru-baru ini .

SEBARANG BANTUAN BERUPA PAKAIAN/WANG/DLL. BOLEHLAH BERHUBUNG DENGAN SAUDARI ATIKAH (019 4277127) BAGI MERINGANKAN BEBAN BELIAU SEKELUARGA.

semoga kita dapat sama-sama menolong dan membantu semampu yang mungkin.
Kita kongsi apa yg ada-kita rasa sama-sama-kita hadapi dengan rela~

Salam.
~

Photo

Sunday, August 24, 2008

at 10:22 AM


Hari Interaksi PEMARAK yg EnJoy~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)



We arE One BIG FamiLy~


Salam bloggers,
maaf ye kerana lambat update pasal Hari Interaksi.
as the orginizer,we are feel better ~ better after the whole program had settled in time and it went smoothly.
more than we expected.
plus ,the best team work so far from scratch to something we thought impossible but turn out great and we could say, We proud of you all.
Alhamdulillah.

even the whole program was hilarious right from the start.ngee~ :D
time tunggu peserta datang,kiteorang akan 'alert' sgt dgn warna kuning.ahha.
nampak org berbaju kuning je,kejar.nmpk kuning je kejar..ahha. letih jugak la nk kumpul org.
the lesson here: next time kena inform tempat lebih specific rite? well,sowiee yeahh..

Neway,here got some pixies wanna share wif u guys :)

Yup!! wanna share our Happy moments :)Enjoy!




SeSi BerSamA PenaSIhat PemAraK





~Mr. Press wif our lovely adviser En. Syed~




Terima Kasih En.Syed!









SEsI bersaMa Ahli-Ahli PeMaRak

~Kuning , Putih ,Hitam ~ We proud to be Pemarak UM ~







~Yeahh!! sukaneka pun bermula~ Seelan ; "ikat jgn xikat"









~Kami Bersatu eyh?jalan kena same2 taw. hehe. Frm left : Hijjaz,Mr.Press and wan~






~macam-macam teknik . they used their critical thinking eyh?!!~ GoOd2!!



~ "Born to be creative" ~ ;p





~"Long journey start from the first step"~





~which group got the longest 'journey' ?~ ade x yg sampai library?~ ahha.



~our treasurer~




pheww...whuttaday!~time ni lah kite leh berpeluk-pelukan.ahhaha~ make sure it in halal way kay :P






~KaMi !!~






Alhamdulillah3x!!everything was smoothly b done.Thank you to our PeNGarah for this Interaction Day,MR. VIJAYA SEELAN and all AJK. we'll never forget these experience and learned a lot about friends that we could work with and ;

trully grateful to Allah that had granted us the good team work .

To all,Congrats team-mates ! and keep up The GOOD and BRILLIANT WORK yea~

allright,see you guys in the next events.yeah, more to come! InsyaAllah.



~PEMARAK signing off~

Photo

Monday, August 18, 2008

at 6:08 PM


~alhamdulillah,Hari Interaksi berjalan dgn lancar~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)


Salam bloggers,

kami dari pihak Pemarak amatlah bersyukur dan berterima kasih atas kerjasama dan sokongan yang telah diberikan oleh setiap ahli Pemarak.


Dengan berkat kerjasama,majlis kita berjalan dengan lancar.ALHAMDULILLAH.


Terima kasih juga diucapkan kepada senior-senior dan x-mt2 yang sudi menghadirkan diri.


Thanx a Bunch to Senior Najla,Hauzul,n hafizi.


THANX FOR THE SUPPORT! we are really appreciate it.

THANK YOU SOOooOO mUCH !



Tidak lupa juga kepada En.Syed (penasihat PEMARAK) yang sempat meluangkan masa untuk berkongsi pengalaman,berkongsi cerita,ditambah lagi dengan kata-kata semangat.


JUTAAN TERIMA KASIH KAMI UCAPKAN.





Diharapkan,ikatan yang kita bina ini akan berkekalan.InsyaAllah.


p/s neway,we'll upload those interaction pic



~Pemarak signing off~



Photo

Monday, August 4, 2008

at 2:17 AM




salam to all!





We are very happy to invite u guys to join us,in Our


PEMARAK
iNteRacTion
DaY
08/09









EveNt : Hari Interaksi Persatuan Mahasiswa Perak

UNIVERSITI MALAYA(UM is ONE)
VeNUe : Padang Varsiti ,UM tercinta.(infront of faculty of engineering)
Date : 3rd of August 08
TimE : 9 am (pagi yang indah) :P
Attire Theme : YELLOW melloW or BLACK or WHITE (Sports attire yea)



so,meet u there yea,InsyaAllah. We Do It with Good Intention, God will knw it.

smile :)

p/s cant wait to see u guys ~hoho~


PeMARAK signing off~

Photo

Friday, August 1, 2008

at 9:41 AM


~design T-shirt PEMARAK 08/09~
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)





logo for this polo t-shirt:

~infront~


~infront~




~back~








*hoohoo* yang t-shirt ni belum dipersetujui lagi...so meh komen2 design ini:
but then,for polo t-shirt dah bley order dah :)
jom order :)

Photo

Tuesday, July 15, 2008

at 7:24 PM


::: contact us :::
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)


~~~~~PEMARAK 08/09~~~~~~~




PRESIDEN :
Juani Munir Bin Abu Bakar (0175922130)

TIMB. PRESIDEN :
Mohamad Salehuddin bin Mohd Jaafar(0172120713)

SETIAUSAHA :
Wan Nur Izreen Aisyah Bt Wan Rahim(0126181301)

TIMB. SETIAUSAHA :
Nur Aisyah Bt. Abu Hassan(016-5193061)

BENDAHARI :
Atiqah Che Aziz(0194277127)

TIMB. BENDAHARI :
Nor Salehan bt. Mohd.Sabli(0124104176)



PENGERUSI JAWATANKUASA

SUKAN & REKREASI :
Vijaya Silan A/L Tamil Selvan(017-5066648)
Lailatul (0165142710)

AKADEMIK & INTELEKTUAL :
Ummi Khalthum bt Abdul Halim(0175515010)
Hadi (013 – 5917644)

KEBAJIKAN & PERPADUAN :
Mohd. Helmi Bin Yusuf (0175419739)
ZahIraH Bahran (0136288622)

KENEGERAAN ETIKA & PATRIOTISME:
Muhammad Hafiz Bin Jamalkhuri(0132579852)
Nahdatu sima(0133937965)

KESENIAN & KREATIVITI :
Mohammad Hairil Izzat Bin Johari(0132111324)
Nurlida Abdul(0132413221)

Photo

Saturday, July 12, 2008

at 1:14 PM


cONGRATulatiONs UM new students session 08/09, you've been accepted — so what's next?
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)











SALAM TO ALL !!!

Well,this post is intended to welcome all new students to UNIVERSITY OF MALAYA (xpecially ‘PERAKian-PERAKian’) ahha.

Well,
CONGRATULATIONS NEW STUDENTS !!! YOU’RE UM BOUND !!

Congratulations again on becoming a new University of Malaya (UM) student! (dah brape kali Congrats da ni?!) ohoho!! This showed how much WE PROUD OF YOU !
Hope u guys don’t forget to say *ALHAMDULILLAH* kay ( for muslim)


SO,What’s next?
Minggu Haluansiswa 08/09 pun da berakhir.NEXT, all new students are required to attend an orientation week (next week:14-19 July 08). As we kickoff another year at the University of Malaya, you guys will have ORIENTATION WEEK with SENIOR in your residential college.


Well,ENJOY yea!!
ORIENTATION WEEK

“Selamat Berkenalan! “
MInggu Orientasi = Orientation Week  will gives you guys, *new students* the opportunity to learn about and get involved in campus life, while allowing returning students ,*seniors* the chance to reconnect with old friends and make new ones. So,UM BOUND,please use it,grab this chance kay 


PROMO WEEK
DATE : 21st July 08-24th July 08 (Mon-Thurs)
VENUE : Kompleks Perdana Siswa,UM
TIME : 9.00am-5.00 pm


GET INVOLVED IN CAMPUS LIFE — so,meet us at PROMO WEEK yea.korang leh daftar jadi ahli PEMARAK time tu. JOM kita kumpul semua ANAK PERAK kat UM ni 
Terutama sekali pelajar-pelajar baru- Kami amat mengalu-alukan pelajar-pelajar baru untuk bersama-sama kami dalam PERSATUAN MAHASISWA PERAK UNIVERSITI MALAYA - dalam menjayakan beberapa aktiviti yang akan KITA jalankan.
JOM JADI FAMILY PEMARAK!!
It will make your time here at the University of Malaya that much richer and more rewarding. Make your rounds to the many fun and interesting events . We are confident that you will find your experience here to be a remarkably rewarding one. *InsyaAllah*
plus,leh korang jumpa kawan-kawan SEsekolah,SEkampung,SEdaerah,Se-…ape-ape SE lagi lah.ahha.


okaylar bloggers,till then kay.jumpa lagi di’post’ yang akan datang . *InsyaAllah*






P/S : minta maaf kerana menggunakan bahasa campur-campur.(Informal writing)



~PEMARAK08/09 singing off~

Photo

at 8:41 AM


AGM PEMARAK - PENGUMUMAN -
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

-IKLAN-

anda ingin ke AGM PEMARAK malam ini?

tetapi tidak mempunyai kenderaan?

di tambah dengan masalah kolej yang jauh dari API?

jangan bimbang..

hubungi Najla Shazana,
AJK pengangkutan AGM PEMARAK
0195720575

Photo

Thursday, April 3, 2008

at 3:22 PM


AGM PEMARAK
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

AGM PEMARAK kali ke-30

Di jemput kepada semua ahli PEMARAK untuk datang dan menyemarakkan lagi AGM PEMARAK malam ini :

Tempat : BS2, Akademi Pengajian Islam, UM
Masa : 8.00 malam

"Semarak bersama Pemarak"

barisan kepimpinan akan bertukar lagi..
yang patah akan terus berganti..
semoga pimpinan baru memberi impak yang lebih baru kepada PEMARAK (",)

Photo

at 12:46 PM


Assalamualaikum
Buat pengetahuan ahli PEMARAK sekalian, barisan MT&exco PEMARAK seisi ini dengan bantuan para ad-hoc yang begitu komited telah berjaya menjalankan beberapa program iaitu,

Hari Interaksi PEMARAK
Program ini telah diadakan pada 26 Ogos 2007 yang lalu, yang telah diadakan di padang Varsiti berhadapan dengan Falkuti Kejuruteraan. Dengan kehadiran menghampiri 30 orang peserta, program yang dimulakan dengan riyadah bersama ahli ini berjaya melahirkan titik perkenalan yang menjadi titik tolak persaudaraan. Program ini, di ikuti dengan seisi kedua iaitu ucapan TNC, Prof Madya Dr Azarae Hj Idris dan di akhiri dengan seisi penyampaian hadiah.

Ziarah PPUM
Tidak lengkap dan tidak adil rasanya jika sekadar mengambil kira kebajikan bagi kita yang sihat sahaja.Lantaran rasa ihsan dan inisiatif Exco Kebajikan dan Perpaduan PEMARAK, satu program yang dinamakan Ziarah PPUM telah di adakan pada 6 September 2007. Program ziarah yang bertujuan kebajikan ini berjaya menghiburkan para pesakit di samping memberi kesedaran kepada kita supaya mensyukuri nikmat sihat,



Program Bengkel Kemahiran softskil

Tempat : DK3,Fakulti Sains

Tarikh : 8 September 2007

Masa : 9pagi – 1.30 tengahari

-Memberi pendedahan mengenai cara menendalikan organisasi

Program Kemahiran IT (PROKIT’07)

Tempat :Makmal Komputer, Fakulti Pendidikan

Tarikh 29 September 2007

Masa : 9 Pagi – 4.30 petang

-Program yang mengajar cara-cara mengendalikan perisian SWISH

Program Berbuka Puasa Anak Perak

Tempat : Dataran Za.ba, Fakulti Perakaunan

Tarikh : 4 Oktober 2007

Masa : 6.30 petang – 8.30 malam

-menghimpunkan anak negeri Perak dari seluruh pelusuk UM

Program bersama Anak Yatim (Promaya)

Tempat : Manjoi, Perak

Tarikh : 11-13 Januari 2008

- memberi peluang kepada ahli Pemarak untuk mengenali dan menghayati kehidupan sebagai anak yatim, dan pada masa yang sama mensyukuri nikmat mempunyai ibu bapa


Disamping itu, masih terdapat beberapa program yang belum dilaksanakan dan diharap barisan MT dan EXCO PEMARAK seisi akan datang dapat meneruskan program-program ini,

-Kem Insan Cemerlang
-OPKIM
-Lawatan ke rumah menteri besar
-Hari Keluarga PEMARAK
-Makan Malam PEMARAK

Jutaan kemaafan di pohon oleh kami barisan MT dan EXCO sesi 2007/2008 kerana gagal menggerakkan blog PEMARAK ini. Lantaran kesibukan sebagai pelajar di tambah lagi kefahaman yang minimum terhadap pengoperasian blog, akhirnya blogpemarak ini terlihat tempang tanpa fungsi yang sepatutnya. Di harapkan juga agar sesi PEMARAK akan datang dapat memaksimumkan penggunaan blog ini.


Photo

at 12:11 PM



PROGRAM BERSAMA ANAK YATIM (promaya)

Tanggal :

11,12&13 Januari 2008

Bertempat di :

Rumah Anak-anak Yatim Jasa,

Rumah Anak-anak Yatim Hawa,

Hotel Herritage, Jalan Raja Dihilir.

Seramai :

38 orang peserta&AJK program




Photo

Wednesday, April 2, 2008

at 7:00 AM


Kem Insan Cemerlang..
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

.....
Nantikan..
23-26 Mei
bila adik2 sekolah bertemu abg kakak mereka di universiti..
....

Photo

Saturday, February 16, 2008

at 10:50 AM



Pertamanya, saya ingin meminta maaf kepada semua ahli PEMARAK di atas keterlewatan mengemaskini blog PEMARAK.


Di atas masalah kekangan masa yang makin meruncing

sekali lagi saya meminta maaf dan berharap para blogger sekalian dapat bersabar

untuk update terbaru isu2 atau laporan program2 PEMARAK

yang bakal dan telah dijalankan


Maaf dan terima kasih..


Photo

Friday, January 4, 2008

at 10:50 AM


Merenung ke dalam diri
Posted by Persatuan Mahasiswa Perak Universiti Malaya (PEMARAK)

Sudah jauh perjalanan kuharungi
Meniti titi usia sendiri Mencari apa ku pun tak pasti…
Mengungkap tirai semalam
Penuh noda penuh kelam

Lisan ku kelu hatiku terbungkam
Ku menyesali kesilapan silam…
Merungkai jendela hari muka
Diam-diam hatiku berdoa
Memohon petunjuk dari Yang Esa
Agar bahagia hakiki bakal ku jumpa…

Merenung ke dalam diri
Kini kuyakin kini kupasti
Aku telah terjumpa cinta yang kucari
Cinta sejati Rabbul Izzati…

Menyingkap tabir senja
Aku insan biasa penuh alpa
Tak pernah lari dari dosa dan noda
Namun hatiku terus-terusan berdoa
Agar aku terus disini bersama cinta Yang Esa…

Menanti di sini
Di perhentian yang tak pasti
Dunia yang tak pernah kumengerti
Bersama harapan yang menggunung tinggi
Di alam yang kekal abadi nanti
Bahagia hakiki yang kutemui…

Semoga diriku yang kerdil ini sentiasa mendapat petunjuk dariNya Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Photo

at 10:35 AM